1531.  Customisation results in _______

a

  Customer exit

b

 Customer retention

c

 Customer complaints

d

 Better Balance Sheet figures

e
Better technology
Answer & Explanation
Answer : Option D

1532.  _______ Is the execution of at least two different programs simultaneously,

a

  Multiprocessing

b

 Multi programming

c

 Recovery

d

 Integrity

e
None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A

1533.  Which of the following organizations/ agencies has sought an emergency fund of Rs 1000 crore from banks to tackle acute liquidity crisis, which is coming in the way to give loans to micro borrowers?

a

  Regional Rural & Cooperative Banks

b

 RBI

c

 Micro Finance Institutions

d

 NABARD

e
None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A

1534.  'PVR' is the name of a leading ___________ .

a

  Retail Store Chain

b

 Trousers Brand

c

 Fast Food Restaurants

d

 Casual Footwear Chain

e
Multiplex Chain Operator
Answer & Explanation
Answer : Option E

1535.  Marketing communication has the objective of _____.

a

  Building awareness

b

 Stimulating action

c

 Both [a] and [b]

d

 Selling goods

e
None of the above
Answer & Explanation
Answer : Option C

1536.  The basic goal of a computer process is to convert data into

a

  graphs

b

 tables

c

 files

d

 information

e
diagrams
Answer & Explanation
Answer : Option D

1537.  Sardar Patel Birthday is celebrated as -

a

  National Integration Day

b

 National Unity Day

c

 National Education Day

d

 National Teachers Day

e
None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B

1538.  According to the provisions of the income Tax Act, 1961 a resident individual is categorised as a 'very senior citizen' when he is

a

  80 yr of age or older

b

 75 yr of age or older

c

 90 yr of age or older

d

 85 yr of age or older

e
65 yr of age or older
Answer & Explanation
Answer : Option A

1539.  The seed capital of Bhartiya Mahila Bank is

a

  Rs 2000 crore

b

 Rs 1000 crore

c

 Rs 4000 crore

d

 Rs 3000 crore

e
None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B

1540.  Which day is observed as World Vegetarian Day?

a

  1st November

b

 st October

c

 1st December

d

 10th October

e
None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B

1541.  The computer-abbreviation KB usually means ________

a

  Key Block

b

 Kernel Boot

c

 Kilo Byte

d

 Kit Bit

e
None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C

1542.  A computer system that is old and perhaps not satisfactory is referred to as a(n)

a

  Ancient system

b

 Historical system

c

 Age old system

d

 Legacy system

e
Legal System
Answer & Explanation
Answer : Option D

1543.  Which of the following organisations/agencies has specifically been set up to boost overall rural development in India?

a

  RBI

b

 SIDBI

c

 NABARD

d

 SEBI

e
EXIM
Answer & Explanation
Answer : Option C

1544.  Which of the following banks in India has maximum number of branches and ATMs in India?

a

  IDBI Bank

b

 Bank of India

c

 Punjab National Bank

d

 ICICI Bank

e
State Bank of India
Answer & Explanation
Answer : Option E

1545.  This is the part of the computer system that one cannot touch

a

  Hardware

b

 Printer

c

 Mouse

d

 Scanner

e
Software
Answer & Explanation
Answer : Option E