31.  A compiler translates a program written in a high-level language into?

a

  Machine language

b

 An algorithm

c

 A debugged program

d

 Java

e
None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A

32.  In a bank which of the following are the usual types of accounts?

a

  Saving accounts, Electricity accounts and Insurance premium accounts

b

 Fixed deposits, Post office savings bank accounts and Current deposit accounts

c

 Current accounts, Savings bank accounts and Term deposit accounts

d

 Loan accounts, Savings bank accounts and Term deposit accounts

e
Current bill accounts and term deposit accounts
Answer & Explanation
Answer : Option C

33.  Market share can be increased by

a

  increasing the number of sales persons

b

 increasing the sales volume

c

 increasing the products

d

 increasing production

e
rewriting profits
Answer & Explanation
Answer : Option B

34.  A field is a related group of

a

  cables

b

 records

c

 files

d

 characters

e
None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C

35.  Which of the following terms refers to the ability of a computer to automatically configure a new hardware component that is added to it?

a

  Formatting

b

 Multiprocessing

c

 Multiprogramming

d

 Multitasking

e
Plug and Play
Answer & Explanation
Answer : Option E

36.  The ability to exchange information through the use of computer equipment and software is:

a

  Data entry

b

 The Internet

c

 Data retrieval

d

 Electronic communication

e
None of these
Answer & Explanation
Answer : Option E

37.  The rate at which the domestic currency can be converted into foreign currency and vice versa is known as

a

  Exchange rate

b

 MIBOR

c

 Inter-bank Call money rate

d

 Base rate

e
LIBOR
Answer & Explanation
Answer : Option A

38.  Jerusalem is the capital of ____.

a

  Israel

b

 Italy

c

 Iran

d

 Iraq

e
None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A

39.  An Equity share is also commonly referred to as

a

  ordinary share

b

 debenture

c

 convertible share

d

 security receipt

e
preferred stock
Answer & Explanation
Answer : Option A

40.  What does SAPTA stand for:

a

  South Asian Preferential Trade Agreement

b

 South Asian Post Trade Agreement

c

 SAARC Preferential Trade Agreement

d

 SAARC Post Trade Agreement

e
None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A

41.  The process of evaluating each market segment's attractiveness and selecting one or more segments to enter is called_______.

a

  Mass Marketing

b

 Market segmentation

c

 Market targeting

d

 Market positioning

e
None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C

42.  When the rate of inflation increases

a

  purchasing power of money increases

b

 purchasing power of money decreases

c

 value of money increases

d

 purchasing power of money remains unaffected

e
amount of money in circulation decreases
Answer & Explanation
Answer : Option B

43.  The maximum amount of the total revenue earned by the Government of India comes from

a

  Income Tax

b

 Customs Duty

c

 Excise Duty

d

 Value Added Tax

e
Corporate Tax
Answer & Explanation
Answer : Option C

44.  Which command on the Ribbon enables the document to be viewed as it would appear on a webpage?

a

  Page Layout

b

 Internet Layout

c

 Web Layout

d

 All of the above

e
None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C

45.  ICICI is the name of a

a

  Chemical industry

b

 Bureau

c

 Corporation

d

 Financial institution

e
None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
  • Bank Exams
  • UPSC Exams
  • SSC
  • Railway Exams
  • NRA CET