61.  The intersection of row and column is known as _______.

a

  Column

b

 Value

c

 Address

d

 Cell

e
None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D

62.  Consumer information sources are.

a

  personal and commercial sources

b

 public source

c

 experiential source

d

 All of the above

e
only (a ) and (b )
Answer & Explanation
Answer : Option E

63.  To navigate a new Web page for which you know the URL in the browser's _________ and press enter

a

  Address button

b

 Address baro

c

 Name button

d

 Domain bar

e
None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B

64.  Which of the following best explains the Delphi Method ?

a

  It is a profit-maximization method

b

 It is a forecasting method

c

 It is a retrenchment method

d

 It is a output enhancement method

e
It is a risk analysis method
Answer & Explanation
Answer : Option B

65.  Base rate is the rate below which no bank can allow their lending to anyone. Who set up this base rate for banks?

a

  Individual Banks Boards (Correct Answer)

b

 Ministry of Commerce

c

 Ministry of Finance

d

 RBI

e
Interest Rate Commission of India
Answer & Explanation
Answer : Option A

66.  Buying situations may be caused by ________.

a

  Awareness about competing brands in a product group.

b

 Customer has decision criteria

c

 Customer is able to evaluate and decide on his choice

d

 All of the above

e
None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D

67.  The central government launched Pradhan Mantri Ujjwala Yojana is a scheme for ___.

a

  Irrigation

b

 Rural Development

c

 Social welfare programme

d

 Financial Inclusion

e
None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D

68.  As we know commercial banks accept deposits from the public. What do banks do with this money?

a

  This is a type of credit creation. Bank gives this on loan

b

 This is an income for the bank

c

 Banks give this money directly to the Govt. for developmental projects

d

 This money is deposited with the RBI who in turn gives some interest on it banks

e
None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A

69.  The performance of a hard drive or other storage device, meaning how long it takes to locate a file is called ?

a

  Response Time

b

 Access Time

c

 Quick Time

d

 None of these

e
None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B

70.  Many a times, we read in newspaper that the RBI has revised certain rates/ratios under LAF. What is full form of LAF?

a

  Legal Adjustment Facility

b

 Liquidity Adjustment Facility

c

 Longterm Achievement Facility

d

 Legal Adjustment Formality

e
None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A

71.  'Green House Gases' are responsible mainly for -

a

  Growth of Livestock population

b

 Volume of foreign trade

c

 Quality of agro products in a country

d

 Industrial Development of a nation

e
Global warming
Answer & Explanation
Answer : Option E

72.  A web site address is a unique name that identifies a specific_________ on the web.

a

  web browser

b

 web site

c

 PDA

d

 link

e
None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B

73.  Which of the following regions has smallest height (km) above Earth?

a

  Stratosphere

b

 Mesophere

c

 Thermosphere

d

 Troposphere

e
Aerosphere
Answer & Explanation
Answer : Option D

74.  Who pays the Rural Area Business Correspondents for their services?

a

  Banks

b

 Ministry of Finance

c

 Ministry of Labour & Employment

d

 Ministry of Rural Development (India)

e
None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A

75.  In Word, which menu would the user select to print a document?

a

  Tools

b

 File

c

 View

d

 Window

e
None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B