76.  A web site address is a unique name that identifies a specific_________ on the web.

a

  web browser

b

 web site

c

 PDA

d

 link

e
None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B

77.  An ECS transaction gets bounced and you are unable to recover your money from your customer. Under which Act criminal action can be initiated ?

a

  Indian Penal Code

b

 Negotiable Instruments Act

c

 Criminal Procedure Code

d

 Payment and Settlements Act

e
Indian Contract Act
Answer & Explanation
Answer : Option C

78.  The Aadhar-Enabled Payment System (AEPS) is a bank-led model that facilitates banking facilities through banking correspondents across banks. However, Aadhaar-enabled basic types of banking transactions do 'not' include?

a

  Aadhaar to Aadhaar funds transfer

b

 Small overdraft facility

c

 Cash withdrawal

d

 Balance enquiry

e
Cash deposit
Answer & Explanation
Answer : Option B

79.  Ringgit is the currency of

a

  Cambodia

b

 South Korea

c

 Malaysia

d

 Indonesia

e
Myanmar
Answer & Explanation
Answer : Option C

80.  Government as part of the recaptalisation plan, infused capital in State Bank of India recently. Indicate the approximate capital infusion.

a

  Rs 500 cr.

b

 Rs 1,000 cr.

c

 Rs 1,500 cr.

d

 Rs 2,000 cr.

e
Rs 3,000 cr.
Answer & Explanation
Answer : Option E

81.  Which of the following terms is used in banking and finance?

a

  Abiotic

b

 Demand Deposit

c

 Fat scales

d

 A diabetic

e
Cathode
Answer & Explanation
Answer : Option B

82.  The first generation computers used ____________ for circuitry.

a

  Vacuum tube

b

 Transistors

c

 Integrated Circuits

d

 Large Scale Integration

e
None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A

83.  Which of the following regions has smallest height (km) above Earth?

a

  Stratosphere

b

 Mesophere

c

 Thermosphere

d

 Troposphere

e
Aerosphere
Answer & Explanation
Answer : Option D

84.  Tangible, physical computer equipment that can be seen and touched is called _______

a

  hardware

b

 software

c

 storage

d

 input/output

e
None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A

85.  A modem is connected to

a

  a telephone line

b

 a keyboard

c

 a printer

d

 a monitor

e
a scanner
Answer & Explanation
Answer : Option A

86.  The International Olympic Committee (IOC) is an international, nonprofit, non-governmental organization based in?

a

  Switzerland

b

 UK

c

 France

d

 India

e
None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A

87.  The _______ folder remains copies of messages that you have started but are not yet ready to send.

a

  drafts

b

 outbox

c

 address

d

 sent items

e
None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A

88.  The NRIs while investing in the equity of a company cannot buy more than prescribed percentage of the paid up capital of that company. What is the prescribed percentage?

a

  2%

b

 3%

c

 4%

d

 5%

e
6%
Answer & Explanation
Answer : Option D

89.  Which strategy calls for using the sales force and trade promotion to move the product through channels.

a

  Push strategy

b

 Pull strategy

c

 Blocking strategy

d

 Integrated strategy

e
None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A

90.  Which of the following is a food crop?

a

  Maize

b

 Cotton

c

 Palm

d

 Jute

e
Jatropha
Answer & Explanation
Answer : Option A