91.  Which strategy calls for using the sales force and trade promotion to move the product through channels.

a

  Push strategy

b

 Pull strategy

c

 Blocking strategy

d

 Integrated strategy

e
None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A

92.  _______ is the process of dividing the disk into tracks and sectors.

a

  Allotting

b

 Crashing

c

 Formatting

d

 Tracking

e
None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B

93.  Which of the following is a food crop?

a

  Maize

b

 Cotton

c

 Palm

d

 Jute

e
Jatropha
Answer & Explanation
Answer : Option A

94.  Which of the following is not a term pertaining to the Internet?

a

  Link

b

 Hyperlink

c

 Browser

d

 Search Engine

e
Mouse
Answer & Explanation
Answer : Option E

95.  Referral means_______

a

  Sales person

b

 All customers

c

 Lead provided by operation staff

d

 Calling the existing purchasers

e
All purchasers
Answer & Explanation
Answer : Option C

96.  To insert a page break in a WORD document, the following options are used _______

a

  Insert and Copy

b

 Insert and Enter

c

 Insert and Delete

d

 Insert and Page Layout

e
Insert and Break
Answer & Explanation
Answer : Option E

97.  Payments banks are a new model of banks conceptualized by the Reserve Bank of India (RBI). These banks can accept a restricted deposit which is currently limited to INR 1 lakh per customer account. How much amount minimum capital has requirement for Payments banks?

a

  Rs 1 crore

b

 Rs 50 crore

c

 Rs 1000 crore

d

 Rs 500 crore

e
Rs 100 crore
Answer & Explanation
Answer : Option E

98.  Which of the following options is used to display information such as title, page number of the document?

a

  Insert Table

b

 Autocorrect

c

 Thesaurus

d

 Spelling and Grammer

e
Header and Footer
Answer & Explanation
Answer : Option E

99.  Which is graphical presentation?

a

  Folder

b

 Icon

c

 File

d

 Text

e
None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C

100.  How are the World Wide Web (WWW) and the internet different?

a

  They aren't different; they are two different names for the same thing.

b

 The internet is text only, the WWW incorporates multimedia.

c

 The internet is primarilyused by businesses; the WWW can be used by home users.

d

 The WWW is faster than the more archaic internet.

e
None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B

101.  A document that explains how to use a software program is called ______ manual

a

  User

b

 System

c

 Software

d

 Program

e
Technical
Answer & Explanation
Answer : Option A

102.  The technology that stores only the essential instructions on a microprocessor chip and thus enhances its speed is referred to as

a

  CISC

b

 RlSC

c

 CD-ROM

d

 Wi-Fi

e
MISC
Answer & Explanation
Answer : Option B

103.  Which of the following is/are NOT the functions of a bank? (A) Accepting deposits from the public

a

  Only (A)

b

 Only (B)

c

 Only (C)

d

 All (A), (B) & (C)

e
Only (B) & (C) (B) Grant of loans and advances (C) Providing finance to all those who cannot earn enough to survive
Answer & Explanation
Answer : Option C

104.  Into which of the following can FCEB (Foreign Currency Exchange Bond) be exchanged ?

a

  Shares of Issuing company

b

 A foreign country

c

 Debt instruments

d

 Equity shares of Offered Company

e
Gilt-edged securities
Answer & Explanation
Answer : Option D

105.  The word processor used by DOS to write the programs or instructions

a

  WordStar

b

 WordPad

c

 Notepad

d

 MS-Word

e
EDIT
Answer & Explanation
Answer : Option E
  • Bank Exams
  • UPSC Exams
  • SSC
  • Railway Exams
  • NRA CET