46.  In Windows operating system the shortcut key CTRL+W is used for

a

  Close the current window

b

 All of the these

c

 Open the Print dialog box

d

 None of these

e
Update the current Web page
Answer & Explanation
Answer : Option A

47.  This manual tells you how to use a software program

a

  technical

b

 programming

c

 user

d

 None of these

e
documentation
Answer & Explanation
Answer : Option E

48.  In Windows operating system it is the long horizontal bar at the bottom of a screen. Unlike the desktop, which can get obscured by the windows on top of it, it is visible almost all the time.

a

  Taskbar

b

 All of the these

c

 Icons

d

 None of these

e
Sidebar
Answer & Explanation
Answer : Option A

49.  One kilobyte is equal to:

a

  None of these

b

 1000 bytes

c

 100 bytes

d

 1023 bytes

e
1024 bytes
Answer & Explanation
Answer : Option E

50.  In Windows operating system after you double-click a character on the grid of characters, keyboard shortcut END is used for

a

  Move up one screen at a time

b

 Move to the beginning of the line

c

 All of the these

d

 Move to the end of the line

e
Move down one screen at a time
Answer & Explanation
Answer : Option D

51.  In Excel you can use the horizontal and vertical scroll bars to

a

  View different rows and columns edit the contents of a cell

b

 Split a worksheet into two panes

c

 Edit the contents of a cell

d

 All of the these

e
View different worksheets
Answer & Explanation
Answer : Option A

52.  Alerts are mostly appears in ____?

a

  None of these

b

 Dialog box

c

 Check box

d

 Combo box

e
Window box
Answer & Explanation
Answer : Option B

53.  FORTRAN is

a

  A high-level mathematically oriented programming language

b

 None of these

c

 All of the these

d

 Formula Translation

e
Both A & B
Answer & Explanation
Answer : Option E

54.  ...... Shows all the websites and pages that are visited over a period of time.

a

  Task bar

b

 Cookies

c

 History

d

 Home page

e
Toolbar
Answer & Explanation
Answer : Option C

55.  It is a self-replicating program that infects computer and spreads by inserting copies of itself into other executable code or documents.

a

  Worm

b

 Virus

c

 All of the these

d

 Keylogger

e
Cracker
Answer & Explanation
Answer : Option B

56.  Which button on the quick access toolbar allow you to cancel your recent commands or action.

a

  Document

b

 Search

c

 None of these

d

 Undo

e
Cut
Answer & Explanation
Answer : Option D

57.  BISYNC is

a

  All of the these

b

 Binary synchronous

c

 A half-duplex, character-oriented, synchronous data communications transmission method

d

 All the above

e
A process of transmitting data
Answer & Explanation
Answer : Option D

58.  The ability to recover and read deleted or damaged files from a criminal computer is an example of a law enforcement specialty called

a

  None

b

 Robotics

c

 Simulation

d

 Animation

e
Computer forensic
Answer & Explanation
Answer : Option E

59.  In Excel getting data from a cell located in a different sheet is called

a

  Referencing

b

 All of the these

c

 Updating

d

 Accessing

e
Functioning
Answer & Explanation
Answer : Option A

60.  In Windows operating system to move forward through the tabs

a

  SHIFT+TAB

b

 CTRL+TAB

c

 None of these

d

 CTRL+SHIFT+TAB

e
All of the these
Answer & Explanation
Answer : Option B