61.  In Windows operating system to move forward through the tabs

a

  SHIFT+TAB

b

 CTRL+TAB

c

 None of these

d

 CTRL+SHIFT+TAB

e
All of the these
Answer & Explanation
Answer : Option B

62.  To avoid the wastage of memory, the instruction length should be

a

  Of file size only

b

 Of word size only

c

 None of these

d

 Multiple of character size only

e
Of word size which is multiple of character size
Answer & Explanation
Answer : Option E

63.  In Windows operating system after you double-click a character on the grid of characters, keyboard shortcut CTRL+END is used for

a

  Move to the last character

b

 None of these

c

 Move to the first character

d

 All of the these

e
Switch between Enlarged and Normal mode when a character is selected
Answer & Explanation
Answer : Option A

64.  In Windows operating system it is the long horizontal bar at the bottom of a screen. Unlike the desktop, which can get obscured by the windows on top of it, it is visible almost all the time.

a

  Taskbar

b

 All of the these

c

 Icons

d

 None of these

e
Sidebar
Answer & Explanation
Answer : Option A

65.  In Excel you can use the horizontal and vertical scroll bars to

a

  View different rows and columns edit the contents of a cell

b

 Split a worksheet into two panes

c

 Edit the contents of a cell

d

 All of the these

e
View different worksheets
Answer & Explanation
Answer : Option A

66.  One kilobyte is equal to:

a

  None of these

b

 1000 bytes

c

 100 bytes

d

 1023 bytes

e
1024 bytes
Answer & Explanation
Answer : Option E

67.  In Windows operating system after you double-click a character on the grid of characters, keyboard shortcut END is used for

a

  Move up one screen at a time

b

 Move to the beginning of the line

c

 All of the these

d

 Move to the end of the line

e
Move down one screen at a time
Answer & Explanation
Answer : Option D

68.  _________ is the process of finding and removing errors in software code.

a

  Compiling

b

 Running

c

 Debugging

d

 Testing

e
None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C

69.  ...... Shows all the websites and pages that are visited over a period of time.

a

  Task bar

b

 Cookies

c

 History

d

 Home page

e
Toolbar
Answer & Explanation
Answer : Option C

70.  It is a self-replicating program that infects computer and spreads by inserting copies of itself into other executable code or documents.

a

  Worm

b

 Virus

c

 All of the these

d

 Keylogger

e
Cracker
Answer & Explanation
Answer : Option B

71.  Which button on the quick access toolbar allow you to cancel your recent commands or action.

a

  Document

b

 Search

c

 None of these

d

 Undo

e
Cut
Answer & Explanation
Answer : Option D

72.  In Excel In a worksheet you can select

a

  The entire worksheet

b

 All of the these

c

 Columns

d

 All of the these

e
Rows
Answer & Explanation
Answer : Option E

73.  FORTRAN is

a

  A high-level mathematically oriented programming language

b

 None of these

c

 All of the these

d

 Formula Translation

e
Both A & B
Answer & Explanation
Answer : Option E

74.  If in a computer, 16 bits are used to specify address in a RAM, the number of addresses will be ___

a

  64K

b

 216

c

 65,536

d

 128K

e
35K
Answer & Explanation
Answer : Option C

75.  In Microsoft Word move the insertion point to the beginning of the next paragraph

a

  Shortcut CTRL+DOWN ARROW

b

 None of these

c

 Shortcut CTRL+RIGHT ARROW

d

 All of the these

e
Shortcut CTRL+LEFT ARROW
Answer & Explanation
Answer : Option C
  • Bank Exams
  • UPSC Exams
  • SSC
  • Railway Exams
  • NRA CET