76.  A laser printer does NOT use?

a

  All of the these

b

 A print head

c

 None of these

d

 A photoconductive drum

e
A laser beam
Answer & Explanation
Answer : Option D

77.  In Excel you can edit a cell by

a

  None of above

b

 Clicking the formula button

c

 Selecting Edit>Edit Cell from the menu

d

 Double clicking the cell to edit it in-place

e
All of the these
Answer & Explanation
Answer : Option D

78.  In Excel which functions will calculate the number of workdays between 6/9/2004 and 8/12/2004

a

  All of the these

b

 Workday

c

 Date

d

 All of the these

e
Networkdays
Answer & Explanation
Answer : Option A

79.  An example of an embedded system is .............. ?

a

  A calculator

b

 None of these

c

 A machine tool

d

 All of the these

e
A CD-ROM
Answer & Explanation
Answer : Option A

80.  The mirror image of the whole hard disk including the OS, applications, files and data is created by a ______________________.

a

  OS

b

 Utility program

c

 None of these.

d

 Backup software

e
Driver
Answer & Explanation
Answer : Option D

81.  Cache memory is a

a

  None of these

b

 Main memory

c

 All of the these

d

 Small buffer storage

e
Permanent storage
Answer & Explanation
Answer : Option D

82.  A(n) ________ is a combination of hardware and software that facilitates the sharing of information between computing devices.

a

  peripheral

b

 None of these

c

 network

d

 expansion board

e
digital device
Answer & Explanation
Answer : Option C

83.  In Microsoft Word shortcut key CTRL+R is used for

a

  None of these

b

 Close the current window

c

 Open the Print dialog box

d

 Update the current Web page

e
All of the these
Answer & Explanation
Answer : Option D

84.  Circuits that provide a communication path between two or more devices of a digital computer system is

a

  All of the these

b

 Truck

c

 None of these

d

 Car

e
Bus
Answer & Explanation
Answer : Option E

85.  Hardware that adds two numbers is:

a

  None of these

b

 the control unit

c

 Browser

d

 arithmetic Logic Unit

e
an internal CPU register
Answer & Explanation
Answer : Option D

86.  Following is not the from of secondary storage

a

  Hard disk

b

 All of the these

c

 Disk

d

 CD's

e
Magnetic tape
Answer & Explanation
Answer : Option A

87.  Which of the following is used for manufacturing chips?

a

  None of the above

b

 control unit

c

 parity unit

d

 control bus

e
semiconductor
Answer & Explanation
Answer : Option E

88.  A device used for transmission of images scanned at a transmitting point and duplicated at a receiving point is

a

  Facsimile (FAX)

b

 Telephone

c

 None of these

d

 All of the these

e
Photocopier
Answer & Explanation
Answer : Option A

89.  If in a computer, 16 bits are used to specify address in a RAM, the number of addresses will be ___

a

  64K

b

 216

c

 65,536

d

 128K

e
35K
Answer & Explanation
Answer : Option C

90.  Technique of placing software/programs in a ROM semiconductor chip is called

a

  PROM

b

 EPROM

c

 firm ware

d

 All of the these

e
microprocessor
Answer & Explanation
Answer : Option C
  • Bank Exams
  • UPSC Exams
  • SSC
  • Railway Exams
  • NRA CET