916.  Which of the following is true?

a

  Mini-computers are task-oriented

b

 None of these

c

 Plotters are not available for microcomputer systems

d

 The contents of ROM are easily changed

e
Micro-computer are not programmed like conventional computers
Answer & Explanation
Answer : Option A

917.  Primary advantage of key-to-tape data-entry systems

a

  Key verification is easily performed

b

 The tape is reusable

c

 All of the these

d

 Keying errors can be detected as they occur

e
A large percentage of editing can be performed at the time of data entry
Answer & Explanation
Answer : Option B

918.  In Excel it is acceptable to let long text flow into adjacent cells on a worksheet when

a

  There is not suitable abbreviation of the text

b

 There is not time to format the Text

c

 All of the these

d

 No data will be entered in the adjacent cells

e
Data will be entered in the adjacent cells
Answer & Explanation
Answer : Option D

919.  The Principle advantage of adding memory to a printer is to increase:

a

  None of these

b

 Print Speed

c

 resolution

d

 Number of colors in output

e
DPI
Answer & Explanation
Answer : Option B

920.  In Microsoft Word shortcut for copy is

a

  None of these

b

 CTRL+V

c

 CTRL+X

d

 CTRL+C

e
All of the these
Answer & Explanation
Answer : Option B

921.  In Excel which do you press to enter the current date in a cell?

a

  Ctrl + F10

b

 All of above

c

 Ctrl +;

d

 Ctrl + Shift +:

e
All of the these
Answer & Explanation
Answer : Option C

922.  In Excel the following is not an example of a value

a

  350

b

 57&per cent;

c

 Serial Number 50771

d

 All of the these

e
May 10, 2001
Answer & Explanation
Answer : Option C

923.  In Excel this function converts miles to kilometers, kilograms to pounds, and so on

a

  All of above

b

 Product

c

 Change

d

 Convert

e
All of the these
Answer & Explanation
Answer : Option D

924.  A branch of computer science that deals with computers that possess reasoning, learning and thinking capabilities that resemble those of human beings is recognized as?

a

  Software engineering

b

 All of the these

c

 Hardware engineering

d

 None of these

e
Artificial intelligence
Answer & Explanation
Answer : Option E

925.  What is used in most programs that is a part of a program and guides the user through certain steps?

a

  operating

b

 None of these

c

 Wizard

d

 Wiki

e
Software
Answer & Explanation
Answer : Option C

926.  In Excel you can activate a cell by

a

  Pressing an arrow key

b

 All of the these

c

 All of the these

d

 Clicking the cell

e
Pressing the Tab key
Answer & Explanation
Answer : Option B

927.  In Microsoft Word system to copy something the following shortcut is used

a

  None of these

b

 All of the these

c

 CTRL+C

d

 CTRL+X

e
CTRL+V
Answer & Explanation
Answer : Option C

928.  ____________ are viruses that are triggered by the passage of time or on a certain date.

a

  None of these

b

 Boot-sector viruses

c

 Worms

d

 Macro viruses

e
Time bombs
Answer & Explanation
Answer : Option E

929.  Which of the following products/softwares is not associated with Microsoft?

a

  Surface Tablet

b

 Windows CE

c

 Microsoft Silverlight

d

 None of these

e
Windows Live
Answer & Explanation
Answer : Option C

930.  A CD-RW disk

a

  is a form of optical disk, so it can only be written once

b

 has a faster access than an internal disk

c

 can be erased and rewritten

d

 None of these

e
holds less data than a floppy disk
Answer & Explanation
Answer : Option C
  • Bank Exams
  • UPSC Exams
  • SSC
  • Railway Exams
  • NRA CET