91.  Cache memory is a

a

  None of these

b

 Main memory

c

 All of the these

d

 Small buffer storage

e
Permanent storage
Answer & Explanation
Answer : Option D

92.  Following is not the from of secondary storage

a

  Hard disk

b

 All of the these

c

 Disk

d

 CD's

e
Magnetic tape
Answer & Explanation
Answer : Option A

93.  Which of the following is used for manufacturing chips?

a

  None of the above

b

 control unit

c

 parity unit

d

 control bus

e
semiconductor
Answer & Explanation
Answer : Option E

94.  Which of the following is not a factor affecting the processing capability or performance of a PC system?

a

  The primary storage capacity of the processor

b

 The clock speed of the microprocessor

c

 None of the above

d

 The built-in instruction set available to the microprocessor

e
The revolutions per minute of the printer disk
Answer & Explanation
Answer : Option E

95.  The OCR is used for the preparation of

a

  All of these

b

 electricity bills

c

 None of these

d

 telephone bills

e
insurance premium
Answer & Explanation
Answer : Option A

96.  In Excel advantage of using a spreadsheet is

a

  changing data automatically updates calculations

b

 All of the these

c

 more flexibility

d

 calculations can be done automatically.

e
All of the these
Answer & Explanation
Answer : Option B

97.  Microsoft Windows provides a graphics application named

a

  All of the these

b

 None of these

c

 Adobe Photoshop

d

 Jasc Paint Shop

e
Paint
Answer & Explanation
Answer : Option E

98.  The following are basic types of record access methods

a

  sequential and indexed

b

 direct and immediate

c

 sequential and random

d

 All of the these

e
on-line and real-time
Answer & Explanation
Answer : Option C

99.  In Excel to select an individual data marker or data label, you must

a

  All of the these

b

 Right click selected marker

c

 Click once to select the series markers or labels and click the desired marker or label again

d

 Double click the data series

e
Double click the marker or label
Answer & Explanation
Answer : Option E

100.  What is a shortcut key to print the current page or document ?

a

  Shift + P

b

 Ctrl + P

c

 Ctrl + V

d

 Alt + P

e
None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B

101.  An optical input device that is used to read documents printed in a special type font is known as

a

  Printer

b

 All of the these

c

 Document reader

d

 Documentation

e
None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C

102.  The linking of computers with a communication system is called

a

  Networking

b

 Interlocking

c

 Assembling

d

 Pairing

e
Sharing
Answer & Explanation
Answer : Option A

103.  A received E-mail may be :

a

  Stored

b

 Unread

c

 All the above

d

 Read

e
None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C

104.  The method of file organization in which data records in a file are arranged in a specified order according to a key field is known as the

a

  Direct access method

b

 Queuing method

c

 Predetermined method

d

 None of these

e
Sequential access method
Answer & Explanation
Answer : Option E

105.  Where would you find a magnetic strip?

a

  Credit card

b

 None of these

c

 All of the these

d

 Smart card

e
Speakers
Answer & Explanation
Answer : Option A