16.  $79296 \div \sqrt{?}=112 \times 12$

a

  3481

b

 3721

c

 3969

d

 3249

e
None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A

17.  $\left[(11)^{3} \times(6)^{2}\right] \div(4)^{3}=?$

a

  2994.75

b

 748.6875

c

 272.25

d

 4492.125

e
None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B

18.  38% of 818 -? % of 636 = 158.2

a

  12

b

 24

c

 36

d

 48

e
None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B

19.  $1637+1832=(45)^{2}+(?)^{2}$

a

  38

b

 42

c

 46

d

 54

e
None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A

20.  (4 × 9 ÷ 5) ÷ (4 × 5) × 5 =?

a

  4.2

b

 3.6

c

 1.8

d

 4.8

e
None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C

21.  $? \%$ of $700+(5)^{2}=489$

a

  59

b

 54

c

 51

d

 55

e
None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D

22.  (37685 + 29452 – 41897) ÷ 250 =?

a

  72.11

b

 112.56

c

 100.96

d

 98.96

e
None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C

23.  $\frac{6}{23}$ of $276=(?)^{2} \div 2$

a

  6

b

 288

c

 $\sqrt12 $

d

 36

e
12
Answer & Explanation
Answer : Option D

24.  97 + 710 – 143 = 4 × ?

a

  166

b

 664

c

 156

d

 332

e
None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A

25.  $\frac{2}{7}$ of $\frac{5}{6}$ of $?=200$

a

  480

b

 420

c

 729

d

 840

e
None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D

26.  $\frac{(?)^{2}}{108}=\frac{16}{(?)}$

a

  18

b

 16

c

 12

d

 24

e
None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D

27.  $\frac{34}{19} \times \frac{38}{51} \div \frac{32}{18}=?$

a

  $1 \frac{1}{8}$

b

 $\frac{8}{9}$

c

 $2 \frac{1}{4}$

d

 $\frac{3}{4}$

e
None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D

28.  13498 + 8932 – 1159 = ? × 89

a

  231

b

 233

c

 237

d

 239

e
None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D

29.  (5994 ÷ 18) × (468 ÷ 18) =?

a

  8658

b

 8656

c

 8655

d

 8654

e
None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A

30.  -19 – 31 – 43 – 20 + 344 =?

a

  239

b

 233

c

 231

d

 235

e
None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C