31.  $(6)^{4} \div(36)^{3} \times 216=6^{(2-2)}$

a

  3

b

 6

c

 1

d

 4

e
None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A

32.  (5994 ÷ 18) × (468 ÷ 18) =?

a

  8658

b

 8656

c

 8655

d

 8654

e
None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A

33.  22% of ? + 166.64 = 340

a

  782

b

 786

c

 784

d

 792

e
None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D

34.  $6^{5} \times 36^{2} \times 1296=6^{?}$

a

  13

b

 12

c

 14

d

 11

e
None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A

35.  $(54.4 \times 5 \times 8) \div 16+8=(?)^{2}$

a

  $(12)^{2}$

b

 $\sqrt{12}$

c

 $2 \sqrt{12}$

d

 $-\sqrt{12}$

e
None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D

36.  $\frac{88}{24} \times \frac{105}{51} \div \frac{33}{34}=?$

a

  $4 \frac{5}{18}$

b

 $7 \frac{7}{9}$

c

 $7 \frac{4}{9}$

d

 $4 \frac{7}{18}$

e
None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B

37.  -19 – 31 – 43 – 20 + 344 =?

a

  239

b

 233

c

 231

d

 235

e
None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C

38.  ? % of 590 – 11.8 = 236

a

  48

b

 45

c

 42

d

 41

e
None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C

39.  $3328 \div \sqrt[3]{?}=256$

a

  2197

b

 1728

c

 2744

d

 729

e
None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A

40.  27 × 5 + 167 – 32 =? – 113

a

  348

b

 382

c

 383

d

 358

e
None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C

41.  $6789-7354+1244=?+(8)^{2}$

a

  659

b

 615

c

 655

d

 643

e
None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B

42.  29 × 16 – 218 – 56 = 117 + ?

a

  72

b

 65

c

 75

d

 63

e
None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D

43.  $(7)^{5} \div(49)^{6} \times(343)=7^{(2-5)}$

a

  -9

b

 3

c

 1

d

 5

e
None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C

44.  31.753 – 29.469 + 45.193 =?

a

  36.272

b

 47.477

c

 46.257

d

 38.474

e
None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B

45.  $85 \times 12 \div 5-(2)^{3}=(?)^{2}$

a

  196

b

 24

c

 $2 \sqrt{14}$

d

 – 14

e
$-\sqrt{14}$
Answer & Explanation
Answer : Option D
  • Bank Exams
  • UPSC Exams
  • SSC
  • Railway Exams
  • NRA CET