46.  $(13)^{2}-(4)^{3}-\sqrt{676}+2=(?)^{2}$

a

  3

b

 9

c

 81

d

 27

e
18
Answer & Explanation
Answer : Option B

47.  $\frac{4}{7}-\frac{3}{14}=\frac{2}{21}+?$

a

  $\frac{1}{7}$

b

 $\frac{5}{21}$

c

 $\frac{2}{7}$

d

 $\frac{4}{21}$

e
None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D

48.  What value will be obtained if the square of 23 is subtracted from the cube of 9?

a

  140

b

 300

c

 200

d

 240

e
None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C

49.  $\frac{5}{12}+\frac{5}{36}+\frac{5}{24}=?$

a

  $\frac{55}{72}$

b

 $\frac{11}{36}$

c

 $\frac{5}{48}$

d

 $\frac{5}{72}$

e
None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A

50.  $\sqrt{12 \times 184 \div 23+26-73}=?$

a

  $\sqrt{7}$

b

 $(7)^{2}$

c

 7

d

 $(49)^{2}$

e
None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C

51.  $(0.04)^{2} \div(0.008) \times(0.2)^{6}=(0.2)^{?}$

a

  6

b

 5

c

 8

d

 9

e
None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D

52.  $\frac{4230-1846}{16}=(?)^{2}-20$

a

  13

b

 $\sqrt{13}$

c

 169

d

 $13 \sqrt{13}$

e
$(169)^{2}$
Answer & Explanation
Answer : Option A

53.  $(5)^{2} \times(25)^{3} \times 125=(5)^{?}$

a

  9

b

 7

c

 8

d

 11

e
None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D

54.  $4 \frac{1}{3}+2 \frac{1}{6}+6 \frac{1}{2}=?$

a

  12

b

 13

c

 $2 \frac{5}{6}$

d

 $2 \frac{1}{3}$

e
None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B

55.  $(\sqrt{8})^{6} \times(64)^{3} \div 8^{4}=(8)^{?}$

a

  3

b

 4

c

 5

d

 7

e
None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C

56.  $\frac{7}{12}$ of 235 of $720=?$

a

  86.6

b

 96.6

c

 144.8

d

 156.6

e
None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B

57.  $2 \frac{3}{7}-2 \frac{1}{4}-1 \frac{1}{14}+1 \frac{1}{28}=?$

a

  $\frac{1}{7}$

b

 $1 \frac{1}{7}$

c

 $1 \frac{1}{14}$

d

 $\frac{2}{7}$

e
None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A

58.  $325-(12)^{2}+75=(?)^{2}-68$

a

  $\sqrt{18}$

b

 324

c

 18

d

 $(324)^{2}$

e
$\sqrt{314}$
Answer & Explanation
Answer : Option C

59.  $2 \frac{1}{2}$ of $7 \frac{1}{3} \%$ of $870=?$

a

  319

b

 63.8

c

 169.4

d

 149.5

e
None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D

60.  $\frac{96 \times \sqrt{49}}{\sqrt{196}}=? \times \sqrt{36}$

a

  16

b

 48

c

 96

d

 32

e
None of theses
Answer & Explanation
Answer : Option D
  • Bank Exams
  • UPSC Exams
  • SSC
  • Railway Exams
  • NRA CET