61.  $17^{3.5} \times 17^{7.3} \div 17^{4.2}=17^{?}$

a

  8.4

b

 8

c

 6.6

d

 6.4

e
None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C

62.  A number when added to $(9)^{2}$ becomes 192. What is the number?

a

  109

b

 107

c

 110

d

 111

e
None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D

63.  $\frac{4}{9}$ of $?=48$

a

  117

b

 108

c

 126

d

 135

e
None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B

64.  $621 \div 27 \times 2-37=\sqrt{?}$

a

  9

b

 3

c

 81

d

 $3 \sqrt{3}$

e
None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C

65.  45% of 848 - ? % of 455 = 281.5

a

  28

b

 16

c

 18

d

 22

e
None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D

66.  $\sqrt[3]{512}+\sqrt[3]{1331}=\sqrt{?}$

a

  19

b

 225

c

 17

d

 289

e
None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D

67.  $\sqrt{625} \div 5 \times ?=6265$

a

  1253

b

 1250

c

 1245

d

 1550

e
None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A

68.  (284 + 114 + 324) ÷ (652 – 548 – 64) =?

a

  15.25

b

 16.75

c

 20.5

d

 18.05

e
None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D

69.  $\frac{75}{?}=\frac{?}{147}$

a

  49

b

 95

c

 115

d

 85

e
None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D

70.  78 + 652 + 6 + 41 + 119 =?

a

  905

b

 855

c

 896

d

 890

e
None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C

71.  (12.25 × 4.02 – 14.26) × ? = 699.7

a

  10

b

 20

c

 15

d

 25

e
None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B

72.  36% of 250 × 18% of 50 =? + 10

a

  820

b

 810

c

 790

d

 800

e
None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D

73.  If $(33)^{3}$ is subtracted from the square of a number, the answer so obtained is 5272. What is the number?

a

  223

b

 193

c

 213

d

 203

e
None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D

74.  $17^{12} \times 17^{4}=?$

a

  $17^{16}$

b

 $17^{48}$

c

 $17^{8}$

d

 $17^{3}$

e
None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A

75.  2875 – 1089 + ? = 4937 – 1208

a

  1943

b

 1934

c

 1953

d

 1927

e
None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A
  • Bank Exams
  • UPSC Exams
  • SSC
  • Railway Exams
  • NRA CET