76.  $\frac{75}{?}=\frac{?}{147}$

a

  49

b

 95

c

 115

d

 85

e
None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D

77.  13.8 × 16.7 × 21.4 – 2931.844 =?

a

  1800

b

 1900

c

 2000

d

 2100

e
None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C

78.  10531 + 4813 – 728 =? × 87

a

  168

b

 172

c

 186

d

 212

e
None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A

79.  (4.6 × 2.8 × 5.5) – (3.2 × 4.5 × 2.8) =?

a

  36.28

b

 30.42

c

 28.35

d

 32.52

e
None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D

80.  $\frac{3}{5}$ of $25 \%$ of $740=?$

a

  121

b

 91

c

 555

d

 111

e
None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D

81.  $(51)^{3} \times(14)^{3}-(19077)^{2}=?$

a

  62415

b

 33793

c

 57238

d

 46933

e
None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A

82.  $\frac{6.4 \times 8.5 \times 2.5}{3.2 \times 12.5}=?$

a

  4.4

b

 3.5

c

 4.2

d

 3.4

e
None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D

83.  $8 \frac{5}{6} \div 10 \frac{11}{36}=?$

a

  $\frac{5}{8}$

b

 $\frac{5}{7}$

c

 $\frac{6}{7}$

d

 $\frac{6}{11}$

e
None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C

84.  43% of 583 - ? % of 401 = 158.46

a

  25

b

 23

c

 21

d

 19

e
None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D

85.  $\sqrt{?}+24=\sqrt{2209}$

a

  23

b

 529

c

 729

d

 27

e
None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B

86.  $101120 \div \sqrt{?}=316 \times 5$

a

  4096

b

 64

c

 62

d

 3844

e
None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A

87.  If $(12)^{3}$ is subtracted from the square of a number the answer so obtained is 976. What is the number?

a

  58

b

 56

c

 54

d

 52

e
None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D

88.  $\frac{3}{4}$ of $\frac{5}{6}$ of $\frac{7}{10}$ of $1664=?$

a

  648

b

 762

c

 612

d

 728

e
None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D

89.  $441 \div 3 \times \sqrt{?}=10290$

a

  70

b

 80

c

 4900

d

 6400

e
None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C

90.  $\left[(12)^{2}+(6)^{2}\right] \div(?)^{2}=7.2$

a

  6

b

 8

c

 3

d

 4

e
None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
  • Bank Exams
  • UPSC Exams
  • SSC
  • Railway Exams
  • NRA CET