1.  Which layer of the OSI model performs segmentation of a data stream

a

  Physical layer

b

 Network layer

c

 Application layer

d

 Transport layer

e
Presentation layer
Answer & Explanation
Answer : Option D

2.  All of the following statements concerning files are true EXCEPT:

a

  A file is a collection of related pieces of information stored together for easy reference.

b

 None of these

c

 Files are stored in RAM

d

 Files should be organized in folders.

e
Files can be generated from an application
Answer & Explanation
Answer : Option C

3.  Excel uses the …. Function when creating a data table

a

  Table

b

 Count

c

 Average

d

 All of the these

e
Sum
Answer & Explanation
Answer : Option A

4.  When the pointer is positioned on a _____ it is shaped like a hand.

a

  Grammar error

b

 Formatting error

c

 Screen tip

d

 Hyperlink

e
Spelling error
Answer & Explanation
Answer : Option D

5.  When we open an Internet site we see www. What is the full form of www?

a

  world wide web

b

 words wide Spiderman web

c

 worldwide wakeup

d

 word wading works

e
wet works spider web
Answer & Explanation
Answer : Option A

6.  Which key is used in combination with another key to perform a specific task?

a

  arrow

b

 None of these

c

 control

d

 function

e
space bar
Answer & Explanation
Answer : Option C

7.  If a new device is attached to a computer, such as a printer or scanner, its ______ must be installed before the device can be used.

a

  server

b

 buffer

c

 driver

d

 pager

e
None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C

8.  In Microsoft PowerPoint the following is the default page setup orientation for notes pages, outlines and handouts

a

  None of above

b

 All of the these

c

 Portrait

d

 Vertical

e
Landscape
Answer & Explanation
Answer : Option C

9.  is the process of carrying out commands.

a

  Executing

b

 Storing

c

 Decoding

d

 None of these

e
Fetching
Answer & Explanation
Answer : Option A

10.  In Excel intersection of a row and column is called:

a

  A cell

b

 A field.

c

 All of the these

d

 An equation.

e
Cata
Answer & Explanation
Answer : Option A

11.  A _______ typically connects personal computers within a very limited geographical area, usually within a single building.

a

  TAN

b

 NAN

c

 BAN

d

 None of these

e
LAN
Answer & Explanation
Answer : Option E

12.  In Microsoft Word shortcut key CTRL+F is used for

a

  All of the these

b

 Open the History bar

c

 Open the Organize Favorites dialog box

d

 Start the Find utility

e
Open the Search bar
Answer & Explanation
Answer : Option D

13.  In Microsoft PowerPoint any and every command can be found on the

a

  Menu bar

b

 Drawing toolbar

c

 All of the these

d

 Formatting toolbar

e
Standard toolbar
Answer & Explanation
Answer : Option A

14.  Control Unit of a digital computer is often called the

a

  All of the these

b

 ICs

c

 Nerve center

d

 None of these

e
Clock
Answer & Explanation
Answer : Option A

15.  What happens when you boot up a PC?

a

  Portions of the operating system are copied from disk into memory

b

 Portions of the operating system are emulated

c

 None of these

d

 Portions of the operating system are copied from memory onto disk

e
Portions of the operating system are compiled
Answer & Explanation
Answer : Option A